• Εφαρμογές πλοήγησης για smartphones

  Εφαρμογές πλοήγησης για smartphones

 • Σήμανση ποιότητας στο ΕΠΑΜΑΘ

  Σήμανση ποΙότητας στο ΕΠΑΜΑΘ

 • Προστατέψτε τις αμμοθίνες στο ΕΠΑΜΑΘ

  Προστατέψτε τις αμμοθίνες στο ΕΠΑΜΑΘ!!!

 • Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2021

  Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2021

 • Μία ολιστική ματιά στη βιώσιμη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών
  Μία ολιστική ματιά στη βιώσιμη διαχείριση προστατευόμενων

 

 

                   

H Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ είναι ένα εμπορικό σήμα που λειτουργεί ως σύμβολο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται/προσφέρονται στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ). Στόχος είναι η δημιουργία μοναδικής ταυτότητας για τα προϊόντα/υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα στην παραγωγική διαδικασία με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος της Προστατευόμενης Περιοχής. Παράλληλα, η Σήμανση Ποιότητας αποτυπώνει τη δέσμευση για συνεργασία μεταξύ των φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής με σκοπό την ανάληψη δράσης σε ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται σε παραγωγούς ή συνεταιρισμούς παραγωγών φυτικών (αγροτικών) προϊόντων και σε μονάδες συσκευασίας, σε εκτροφείς συστημάτων εκμετάλλευσης ζώων με βάση της αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας, σε χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικοί οικίσκοι, κλπ σε χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κλπ καθώς επίσης και σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διοργάνωση και διεξαγωγή ξεναγήσεων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Με βάση τα παραπάνω, τα κριτήρια για κάθε κατηγορία επιχείρησης / προϊόντος προσανατολίζονται ως εξής:

Τα κριτήρια ένταξης περιλαμβάνουν:

 1. Κριτήρια που αποδεικνύουν την εντοπιότητα του προϊόντος/υπηρεσίας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσής του.
 2. Κριτήρια που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση της επιχείρησης με τις εκάστοτε αδειοδοτικές διαδικασίες.
 3. Κριτήρια που αποδεικνύουν τη συμβατότητα με ορισμένα πρότυπα λειτουργίας των επιχειρηματικών μονάδων της περιοχής, ανάλογα με το είδος δραστηριότητας.
 4. Κριτήρια που αποδεικνύουν τη συμβατότητα με ορισμένα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης και συμμόρφωσης ή/και ευαισθητοποίησης της επιχείρησης που να στοχεύει στον περιορισμό του οικολογικού της αποτυπώματος στην περιοχή.

Συνοτικές πληροφορίες θα βρείτε στην παρακάτω παρουσίαση

Αναλυτικές οδηγίες για την ένταξη επιχειρήσεων στην σήμανση ποιότητας θα βρείτε εδώ

Την σχετική αίτηση ένταξης μπορείτε να την βρείτε εδώ

Δείτε εδώ τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης ή με email.

Τηλ: 2541096646

ΦΑΞ: 2541096924

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.