Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, το Σάββατο 6 Ιουνίου, πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής βραβείων του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, ενώ παράλληλα είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ότι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση των μελών του ΔΣ του ΦΔ, ήταν: «Φωλιάσματα στο ΕΠ ΑΜΑΘ». Στον διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού, από σχολικές μονάδες των Π. Ε. Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης.

Στα έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είδαμε φωλιές πτηνών, θηλαστικών και εντόμων. Η «φωλιά» είναι το καταφύγιο που παρέχει στα ζώα προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις επιθέσεις των εχθρών τους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες τόσο για αναπαραγωγή, όσο και για την ανατροφή των απογόνων τους.

Το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με χερσαία και υδάτινη συνολική έκταση άνω των 930.000 στρεμμάτων, είναι κατάλληλος βιότοπος για «φωλιάσματα».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 288 μαθητές από τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, εκ των οποίων οι 115 ήταν από την ΠΕ Ροδόπης και οι 98 από την ΠΕ Ξάνθης και οι 75 από την ΠΕ Καβάλας.

Την επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελούσαν οι:

1. Ο κ. Βαφείδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης.

2. Ο κ. Ιωάννης Μενεσίδης, Ζωγράφος & Ιατρός.

3. Και η κα. Αικατερίνη Μπαλτατζή, Ζωγράφος-Αγιογράφος.

Τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στην προσπάθεια μας.