Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ., διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00 π.μ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Ξενία» του ξενοδοχείου Eliso και θα έχει ως στόχο την παρουσίαση του συνόλου των δράσεων που υλοποίησε ο Φ.Δ. στο πλαίσιο της παραπάνω πράξης κατά την περίοδο 2010-2015, σχετικά με την προστασία και ορθολογική διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής του ΕΠΑΜΑΘ.

Παράλληλα, από εκπρόσωπο του αρμόδιου υπουργείου και του συντονιστικού οργάνου των Φορέων Διαχείρισης των Π.Π., θα γίνει αναφορά στο έργου τους, στην αναγκαιότητα ύπαρξής τους, καθώς και στη συνέχιση του έργου τους. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν από τους αναδόχους των προγραμμάτων επιστημονικής παρακολούθησης (monitoring) της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και οι παραβρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων προς τους εισηγητές, κατά τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Στο τέλος, οι παρόντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλιεύματα από τις λιμνοθάλασσες του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα αλιεύματα αποτελούν ευγενή χορηγία των Συνεταιρισμών Αλιέων Λιμνοθαλασσών Βιστωνίδας και Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.