ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας (Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), με τη νέα σύνθεσή του υπό τη νέα Προεδρία του κου Μάνου Κουτράκη, συνεδρίασε τη Δευτέρα 22/2/2010 στο Πόρτο-Λάγος Ξάνθης, την έδρα του Φορέα.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Ο νέος Πρόεδρος του Φορέα αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του παλαιού Δ.Σ. για το έργο που πρόσφεραν - πάντα αφιλοκερδώς - στο Φορέα και ιδιαιτέρως τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τάτση, στον οποίο παρέδωσε και αναμνηστικό συμβολικό ενθύμιο, προχώρησε στην παραλαβή και την παράδοση του Δ.Σ. και στην συγκρότηση του σε σώμα.
 • Αντιπρόεδρος ορίστηκε η κα Ζωή Γεωργούση, Δασάρχης Καβάλας και Γραμματέας ο κος Μπαλάσης Στέλιος, Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας.
 • Αποφασίστηκε ο ορισμός της νέας Επιστημονικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας που αποτελείται από τους:
  • κο Συλαίο Γεώργιο, Επ. Καθηγητή ΔΠΘ
  • κο Γκαϊτατζή Γεώργιο, Επ. Καθηγητή ΔΠΘ
  • κα Παναγιωτοπούλου Μαρία, Δασολόγο-Ορνιθολόγο

Η επιστημονική επιτροπή έχει ως έργο την παρακολούθηση και διασφάλιση της ορθής υλοποίησης των δράσεων που θα ενταχθούν στο ΕΠΠΕΡΑΑ, την έκδοση γνωμοδοτήσεων του Φορέα για δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επίλυση προβλημάτων που άπτονται ιδιαίτερης περιβαλλοντικής μέριμνας. Η τεκμηριωμένη γνώση των μελών που την απαρτίζουν και η εμπειρία τους σε θέματα περιβάλλοντος θα βοηθήσουν αποφασιστικά τον Φορέα Διαχείρισης.

 • Συζητήθηκαν επίσης διαχειριστικά θέματα του Φορέα Διαχείρισης, η έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας και ενημερώθηκε το νέο Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου με την Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ. Για την περίοδο 2010-2015, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Φορέα, έχουν εξασφαλισθεί πόροι της τάξης των 4,7 εκ. ευρώ από του Υπ. Περιβάλλοντος, μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ.
 • Μετά το τέλος της Συνεδρίασης ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Πϊτας του Φορέα Διαχείρισης.

Το Γραφείο Τύπου